Love green

Slovenski primjeri odličnih ruralnih projekata

Naši susjedi Slovenci očito imaju sve same odlične ideje za privlačenje ljudi u ruralne krajeve. Počevši od Garden Village – „sela“ koje se sastoji od kućica na drvetu ugodno uređenih za čaroban doživljaj pa sve do boravka u nastambama izgrađenima u obliku pčelinjih saća.

Garden Village je zeleni resort smješten nedaleko jezera Bled u, naravno, zelenom okruženju. Nudi četiri vrste jedinstvenog smještaja. To su kućice na drvetu, klasični šator, glamurozni šatori i luksuzni apartmani. Doslovno možete birati između četiri predivne opcije. Blogerice koje su posjetile ovu oazu tvrde kako je doživljaj jednako čaroban i uživo kao i na slikama. Resort je u potpunosti ekološki dizajniran. Nudi restoran kroz koji teče potok, bar uz plažu ispod stabala kao i bazene s prirodnim masažnim slapovima. U cijelom resortu je na raspolaganju besplatni WiFi i još niz drugih aktivnosti kao što su razne sportske aktivnosti, finska sauna ili pak zajednički salon pokraj otvorenog kamina. No, slika govori tisuću riječi…

Drugi primjer odličnog projekta u ruralnom prostoru nalazi se u središtu Savinjske doline u slovenskom gradiću Mozirje, a prigodno je nazvan Beeland. Radi se o novoizgrađenom selu gdje možete odsjesti u apartmanima u obliku pčelinjih saća. U prilog tome kako ova ideja nije samo temeljena na inspiraciji, apartmani se zaista nalaze na livadama gdje pčele imaju svoj dom. U ponudu je uključen i vanjski grijani wellness jacuzzi kao i dodatni sadržaji u skladu s okolinom. Unutrašnjost je opremljena najmodernijim namještajem, kupaonicom i kuhinjom. Sam ambijent je u znaku prirode i zdravog života, a na upit od osoblja, dan možete započeti sa pravim prirodnim specijalitetima. Beeland je idealan  za ljubitelje prirode, pčela i konekciju s prirodom.

\r\n

Ovo su samo neki od odličnih primjera kako je moguće spojiti ljude i prirodu, tj. privući ljude u ruralne krajeve bez njihova žaljenja za prednostima urbanog života u vidu kvalitetnog i modernog a nadasve udobnog smještaja. Palac gore za što više ovakvih originalnih ideja.

Izvori: bhpcelar.com, Journal.hr, Buro 24/7

Foto: gardenvillagebled.com, booking.com, apartmajimozirje.si

Prethodna objava Sljedeća objava

Možda Vam se svidi i ovo

Nema komentara

Ostavite komentar